Het verhaal van Linda – trainen met rugpijn.

Ik ben moeder van drie prachtige jongens en heb een baan in de zorg. Een baan die fysiek veel van je vergt. Gaandeweg werden mijn rugklachten steeds erger. Ik merkte aan mezelf dat ik kribbig werd, de continue pijn kostte me veel energie. Ik wilde gewoon weer mezelf kunnen zijn en me niet door mijn pijn laten belemmeren; ontspanning terug vinden in het sporten en ravotten met de boys.

Eindelijk de knoop doorgehakt; het was tijd om aan mezelf te denken. Ik ben toen bij de huisarts geweest, die me doorverwees naar de revalidatiearts. Het was een intensief traject, met ergo- en fysiotherapie. Daar heb ik de basis geleerd. Maar dat was voor mij niet genoeg. Ik wilde mijn energie weer kwijt kunnen in het sporten. Ik ben een echte zwemmer, en één van mijn doelen was om weer ontspannen de vlinderslag te kunnen zwemmen, zonder napijn.

Via via hoorde ik van Annely. Al bij de eerste kennismaking voelde het goed, en wist ik dat zij mij verder kon helpen. Drie maanden heb ik bij Annely getraind, en het was zwaar! Met name emotioneel. Maar wat heb ik veel geleerd; qua houding, grenzen verleggen, de juiste spieren aanspannen en ontspannen. Het was een heel proces, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan.

Nu ben ik zover dat ik 2 x in de week sport bij Nijstad. Wel nog met wat aanpassingen, het hardlopen moet ik bijvoorbeeld nog langzaam opbouwen. Maar ik vind het heerlijk dat boksen in de buitenlucht kan. Ik kan zelfs weer touwtje springen en dribbelen. Alles zonder napijn. Ik ben zo blij en trots en kan het een ieder aanraden om contact met Annely te zoeken. Om de juiste persoon te vinden die jou weer kan helpen het vertrouwen in je lichaam terug te krijgen. En weer de ontspanning uit het sporten te halen.

Linda.