Het verhaal van Janneke Tolsma – fibromyalgie

Na jarenlang elke dag pijn te hebben gehad, kreeg ik de diagnose fibromyalgie. Een diagnose die voor mij enkele dingen verklaarden, maar geen oplossing boden. Met als gevolg dat ik er een jaar geleden helemaal klaar mee was. Ik was 31 jaar, kon niet sporten zonder pijn. Dat wilde ik niet. 

Via via kreeg ik de tip dat Annely mij misschien zou kunnen helpen.  

Na mijn intakegesprek was duidelijk dat Annely wel met mij aan de slag wilde middel gerichte (kracht)training. En al bij de eerste training bleek dat ik sommige spieren niet goed gebruikte, mede door mijn werk waar ik veel sta. Sommige spieren waren te gespannen, en andere stonden in de slaapmodus. Na 2-3 training was ik mijn dagelijkse pijn al kwijt en werd het trainen steeds leuker. Ook bleek dat ik veel sterker was dan ik dacht.     

Ik moet steeds lachen als ik eraan denk dat ik nu, met de juiste techniek, 30-50 kilo kan tillen. 

Ik het begin was mijn plan om dit voor een korte periode te doen, een aanloopperiode een het dan zelf op te pakken. Echter, na een jaar train ik nog steeds wekelijks met veel plezier met Annely. Ook al heb ik nog steeds mindere dagen of weken, inmiddels heeft ze mij zoveel handvaten gegeven dat ik weet wat ik moet doen als het even wat minder gaat. 

Voor mij is personal training belangrijk, omdat ik nog elke week leer hoe ik mijn spieren het beste kan gebruiken zodat ik zo min mogelijk pijn heb en ik daardoor energie heb voor leuke dingen. Ik hoop nog lang elke week een effectief, maar vooral gezellig uurtje met Annely te kunnen trainen. 

Een donderdag niet trainen voelt inmiddels alsof mijn week niet compleet is!

Janneke.