Conditie trainen.

We weten allemaal dat een goede conditie belangrijk is voor de gezondheid. Een gebrek aan conditie kan vervelende gevolgen hebben, zoals vermoeidheid, snel zere spieren, aankomen in gewicht en/of niet goed af kunnen vallen, stress of zelfs een verergering van burn-out klachten. Het trainen van conditie kan echter een uitdaging zijn. Wij bieden jou een manier om kort, effectief en onder professionele begeleiding jouw conditie te trainen.

Waarom meedoen?

…..

Lees verder

Beweging en je immuunsysteem.

Ons lichaam beschikt over een groot aantal manieren om zich te verdedigen tegen infecties van virussen. Zelf hebben we daar invloed op. Beweging, gezond eten, slapen, goed ademen, en af en toe (of regelmatig) stilstaan.

Getrainde spieren

Om te begrijpen wat de invloed kan zijn van bewegen op de afweer, moet je ook begrijpen hoe de spieren werken. Spieren kun je trainen.

Lees verder.

Hoe helpt het immuunsysteem jou.

Zonder immuunsysteem zouden we niet kunnen. Hoe beter het is toegerust, hoe beter je ‘bewapend’ bent.

Dat immuunsysteem bestaat uit verschillende verdedigingsmechanismen:
–  de lichaamseigen barrières vinden we overal waar de ‘buitenwereld’ contact maakt met de binnenkant van je lichaam, ze houden het kwaad buiten de deur.

Lees verder op de blog van Aljan.

Afvallen? Al zo vaak geprobeerd

eel mensen die naar mijn praktijk komen hebben al vaker geprobeerd om af te vallen. De pogingen waren tevergeefs. En áls het al een keer leek te lukken, duurde het niet lang. Afvallen wordt beleefd als een gevecht. En op die manier is het ook een gevecht. Een te zwaar gevecht. Psychisch en fysiek. Want tijdens het afvallen blijf je ‘honger’ houden en je aandacht gaat continu naar wat niet mag. “Op het moment dat ik op dieet ga, krijg ik zin in eten”, hoor ik vaak.

Er is iets geks aan de hand.

Lees verder op de blog van Aljan.